Smykkekunst i Skandinavia

Art Jewellery Copenhagen” Ble skapt for å presentere dansk smykkekunst og design for et internasjonalt publikum I tillegg så ønsker gruppen å styrke det profesjonelle smykkekunst-miljøet nettopp i Danmark og heve nivået.

Anette Dam og Marie Louise Kristensen som skapte dette kunstkonseptet ønsket også å skape dette på grunn av at de synes det er så utrolig fint å samarbeide med andre kunstnere i Danmark og å møte kunstnere på tvers av tradisjoner og yrker. Det er så fint å møte andre kunstnere synes de, kunstnere som absolutt er 100 prosent dedikerte til sitt yrke og det materialet som de har valgt å jobbe med og i. Selv om kunstnerne ikke alltid snakker samme språk så synes de at det er fascinerende å kunne forstå hverandre gjennom ulike teknikker, materiale, stemninger og plasseringer. I år ble Anette Dam og Marie Louise Kristensen invitert til en kunstskole i Kina for å undervise der i noen uker og samtidig fortelle om det spennende prosjektet sitt og kunsten.

“Bring it on” er et rykende ferskt konsept skapt av duoen bak “Art Jewellry Copenhagen”.

Prosjektet har som formål å stille ut mange av verkene til 26 av samtidens danske smykkekunstnere på Champs Elysees i selveste millionbyen Paris. Smykkene skal vise mangfoldet i dansk smykkekunst og design og smykkene i seg selv befinner seg i landskapet mellom smykkekunst og ornament. Allsidigheten i dette prosjektet kan også sees gjennom aldersspennet til deltakerne. De deltakende smykkekunstnerne er fra 34 til 75 år gamle. Duoen har plukket ut de verkene som tiltaler dem både i form og farge og som har et kunstnerisk fokus.

Utstillingen tar utgangspunkt i Georg Jensens og Henning Koppel sin banebrytende smykkekunst og disse var to av forgjengerne som var med på å gjøre dansk smykkekunst internasjonalt anerkjent og gi smykkekunsten den store anerkjennelsen som den virkelig fortjente.

Det som er helt nytt for denne utstillingen er at samtidig som verkene her er bygget på tradisjon og arv så finnes det også innslag av humor og mye nytenkning og kreativitet. Det som også er nytt med dette konseptet er kunstnernes tanke bak kunsten. Man ser tydelig at kunstnerne har reflektert mye over smykkekunstens funksjon og bruksområder når de har utformet smykkene sine. Noen av de smykkekunstnerne som er så heldig å bli utstilt her er Jytte Kløve og Katrine Borup.

minimalia