Lær deg å drive bedrift som smykkekunstner

Det å være en kreativ sjel kommer med både fordeler og ulemper. Noen ganger har man overflod av inspirasjon, og like etterpå kan man føle seg umotivert og ufokusert. Allikevel er det noe ekstra flott med å kunne leve av sin egen kunst, og det har aldri vært enklere enn i disse dager. Tidligere var det vanskelig å markedsføre seg lenger enn sitt nærområde, og nå har man plutselig hele verden rett i lomma. Med andre ord kan man nå ut til et globalt publikum dersom man kan litt om markedsføring, og virkelig sikre både husleie, lån og alle andre månedlige utgifter.

Den lovlige siden av kunstnerverden

Det å kunne nå ut til kunder over hele verden er selvsagt en god ting. Ved hjelp av internett og sosiale medier, har det aldri vært lettere å fylle lommeboka for en kunstner. Derimot er det viktig å vite hvordan man skal drive bedriften sin på en lovlig måte. For mange kan byråkrati og skjemaer virke tungvint, men her i Norge har vi veldig enkle regler for selvstendig næringsdrivende som registrerer et enkeltpersonsforetak. Som kunstner kan du også registrere et ENK (enkeltpersonsforetak), slik at du unngår bøter eller skattesmeller i fremtiden.

Å registrere et enkeltpersonsforetak hos Skatteetaten er helt gratis. Du har faktisk ingen utgifter før du tjener over 50.000 i løpet av en 12 måneders periode. Med andre ord kan du ha en fast daglig jobb, samtidig som du sakte bygger opp bedriften din uten noen utgifter. I tillegg kan du heller bruke litt ekstra på å få en flott nettbutikk og satse på gode designelementer for å gjøre deg synlig på nett. Det er kun når du tjener mer enn 50.000 per 12 måneder at du må registrere deg hos Merverdiregisteret og begynne å betale skatt. For mange betyr dette at de kan drive hobbyvirksomhet i flere år helt gratis, og helt lovlig.

En annen enkel løsning

Som følge av pandemien, har flere og flere hengt seg på trenden med å starte egen bedrift, hvorav mange har lykkes. Ved hjelp av gode løsninger på nett, har det aldri vært enklere å starte en bedrift. Regnskap er noe mange nyetablerte bedrifter stusser på, men med gode faktureringsprogram som https://www.frilansfinans.no/ vil hvem som helst kunne ha kontroll på regnskapet sitt. Egentlig er https://www.frilansfinans.no/ en plattform som er beregnet for frilansere, men den fungerer like godt for kunstnere som trenger å ha kontroll på regnskapet sitt. Når du har verden for dine føtter, vet du aldri når du plutselig får inn mange bestillinger. Da er

https://www.frilansfinans.no/ der for å hjelpe deg på vei, slik at alt er bokført på riktig måte.

Med andre ord kan du lene deg på et faktureringsprogram som https://www.frilansfinans.no/, og drive en lovlig bedrift som smykkekunstner. Det gjør det enklere for deg å være kreativ, slik at du slipper unna alle skjema og andre byråkratiske papirer når du begynner å tjene penger på kunsten din.

minimalia