Slik blir du sølvsmed eller gullsmed

Mange av oss går rundt med drømmen om å bli kunstner. Derimot har nok de fleste blitt fortalt at det er vanskelig å kunne leve av kunsten sin. Med teknologiens innmarsj har det blitt enklere å få solgt det man lager til ulike hjørner av verden, men det er fortsatt enkelte typer kunst som er enklere å få solgt enn andre. Det er jo slik at de fleste har flere antall smykker eller øredobber hjemme enn malerier fra kunstnere på veggen. Her er noen gode tips til hvordan du kan bli en suksessfull smykkekunstner.

Opplæring og utdanning

Å utforme kunsten sin med selvsikkerhet er et must dersom du ønsker å leve av kunsten din. Ofte vil du ha behov for opplæring eller kurs for å kunne lage de smykkene du ønsker. Da kan det lønne seg med et kjapt smslån for å komme i gang. Da vil du kunne utforme smykkene med ekspertise når kurset er fullført.

Finn din stil

For å kunne få anerkjennelse, må du aller først finne ut hva slags type smykkekunst du ønsker å lage. Her finnes det intet fasitsvar. Mange sverger til gjenbruksmaterialer som smykkekunst, noe som skaper stilige og unike smykker, samtidig som at materialene ikke koster deg mye når du skal gå til innkjøp som kunstner. Andre utvikler eller henger seg på spesielle nisjer, som smykker av morsmelk. De populære morsmelksmykkene er en hit blant mødrene de selges til, da de får et unikt minne fra den ammetiden, da deres barn var nyfødt.

Ofte kan det også være lurt å tenke litt mer luksuriøst. Materialer som gull, sølv eller ekte krystaller kan koste en del å kjøpe inn. Derimot kan du også selge dem til vanvittige summer dersom du er flink til det du gjør. For å komme i gang med innkjøp kan det lønne seg med et smslån for å utvikle bedriften på en rask måte. Husk at sølv lenge har vært et edelt metall med store tradisjoner i Norge. Tidligere ble det antatt at sølv beskyttet oss mot underjordiske vesner, og nettopp derfor ble sølv båret av alle og enhver helt fra fødsel. Nettopp derfor er også bunadssøljen laget i sølv.

Hopp i det

Dersom du har talent for smykkekunst, bør du satse. Det kan være skummelt å sette i gang, men med et smslån vil du kunne få startkapitalen du trenger. Husk at smykker kan lages av hva som helst, til og med menneskefett, selv om det er sært for mange. Det viktigste er at du finner din nisje og din stil, og setter idéen din til verks. Med alle salgsplattformer du finner på nett i disse dager, vil du kunne nå ut til alle verdens hjørner på 1-2-3. Lykke til!

minimalia