Hvordan du best rengjør smykkene dine

Her følger noen gode tips til deg som ønsker å ta godt vare på smykkene dine, uansett om det dreier seg om edelsteiner eller rent juggel! Du bør nemlig gi smykkene dine en skikkelig vask minst to ganger i året, slik at de holder seg skinnende og pene. Dette gjøres ofte om våren når smykkene har ligget pakket vekk gjennom hele vinteren og er blitt gråe og matte. Også rett etter sommeren når smykkene gjerne har blitt utsatt for mye solkrem, sand og saltvann.

Samle først sammen alle de smykkene du ønsker å rengjøre. Ofte når vi leter frem gammelt arvegods og smykker som en sjelden bruker, kan det dukke opp mange gamle gode minner. Kanskje disse smykkene vil få nytt liv denne høsten eller våren? Barna elsker også å være med på skattejakt i mammas gamle smykkeskrin. Samtidig lærer barna viktigheten av å ta godt vare på det vi har.

Rensing av sølvsmykker

Hvis sølvsmykkene dine har blitt matte og gråe og ser stygge ut, kan det være fordi smykkene har oksidert. Dette kan du enkelt ordne ved å kjøpe rensemiddel hos en gullsmed, eller du kan bruke en nelly rabattkode og kjøpe dette på nettet. Hvis ikke, er det fullt mulig å rengjøre smykkene dine med vanlig såpevann hvis de kun er blitt skitne av svette, parfyme eller hudkrem. Dermed har du festklare smykker: https://www.kk.no/livstil/gjor-smykkene-festklare-pa-et-blunk/67839436 på et blunk.

Rensing av gullsmykker

Gullsmykker derimot, trenger ikke fullt så mye stell som sølvsmykker krever. Likevel vil gullsmykkene dine skinne mer hvis du velger å vaske gullsmykker i såpevann og tilsetter et par dråper salmiakk og oppvaskmiddel. Børst lett over hele smykket med en tannbørste og skyll det deretter i lunkent vann for å få fjernet alle såperestene.

For diamantringer, anheng eller diamant-armbånd, kan du i tillegg bruke litt oppvaskmaskin pulver for å få smykkene til å skinne vakkert igjen.

minimalia