Månedssteiner og deres egenskaper

Edelsteiner har blitt tillagt mange magiske og mystiske egenskaper gjennom årene. Blant de mest kjente lykkebringende steinene er såkalte månedssteiner, som skal symbolisere årets måneder. De samme steinene er også knyttet til de tolv stjernetegnene. Skillet mellom stjernetegnene følger ikke datoene, slik at overgangen mellom månedssteiner og fødselssteiner er litt flytende. Her kan du lese mer om månedssteiner og hvordan de kan brukes.

Bruksområder for månedssteiner

Månedssteiner er populære i anheng, på ringer og armbånd. Noen foreldre har steiner for hvert barn, slik at de har flere ulike månedssteiner på samme smykke. Navnet på hvert enkelt barn kan graveres inn ved siden av hver stein. Månedssteiner kan også brukes til å dekorere mobildeksler. Du finner mye spennende mobiltilbehør til samsung hos teknikkdeler.no. Tilbehøret kan samsvare med fargen på månedssteinen din for å stå i stil til smykkene dine.

De tolv månedssteinene

 • Januar – Månedssteinen for januar og for steinbukken er granat. Steinen har blitt brukt i minst 3000 år, og skal beskytte eieren mot skader og uhell. Granaten skal også styrke vennskapsbånd.
 • Februar – Steinen for februar og for vannmannen er ametyst. Steinen forbindes med fred, romantikk og kjærlighet.
 • Mars – Fiskenes edelstein, og steinen for mars, er akvamarin. Steinen har blitt brukt av sjømenn som beskyttelse mot havets farer. Den symboliserer også kjærlighet. Akvamarin sies å styrke tankene, gi mot og fremme lojalitet og vennskap.
 • April – Edelsteinen for april og for stjernetegnet væren er diamant. Diamanter skal gi styrke og mot til bæreren, i tillegg til at de skal være lykkebringende. Diamanten er også et kjærlighetssymbol.
 • Mai – Edelsteinen for mai og for tyren er smaragd. Smaragden skal gi rikdom men er også forbundet med kjærlighet, klarsyn, tålmodighet og god helse.
 • Juni – Juni har to månedssteiner, og dette passer kanskje bra ettersom steinene også er symbolene for tvillingene. Perle er egentlig ingen stein, men brukes som månedsstein for juni, sammen med månestein. Perler symboliserer renhet, uskyld og skjønnhet. Månestein skal beskytte bæreren, gi åndelig visdom og bringe gode drømmer.
 • Juli – Julis månedsstein er rubin. Dette er også steinen for stjernetegnet krepsen. Rubinen står for lidenskap, kjærlighet og begjær. Rubiner skal bringe lykke i kjærlighet og skal beskytte eieren mot uhell og sykdom.
 • August – August har også to månedssteiner, som er peridot og spinell. De samme steinene er løvens steiner. Peridot skal beskytte mot ondskap, roe sinnet og bringe visdom. Steinen skal beskytte mot mareritt og urolig søvn. Spinell ligner litt på rubin, og skal bringe rikdom og velstand, samt hell i kjærlighet.
 • September – Steinen safir er edelsteinen for måneden september og stjernebildet jomfruen. Steinen symboliserer renhet, visdom og konsentrasjon, og beskytter eieren mot sykdom og svik.
 • Oktober – Månedssteinen for oktober er opal. Den er også steinen for vekten. Opalen bringer håp, og står for renhet og uskyld. Den skal absorbere negative tanker og energier, og ha helbredende egenskaper.
 • November – November og stjernetegnet skorpionen har gul topas og citrin som sine steiner. Gul topas skal beskytte mot sort magi og roe ned følelser. Den gir bæreren klarsyn og visdom. Citrin skal gi rikdom og lykke, samt beskytte mot negative energier.
 • Desember – Skyttens steiner, og månedssteinene for desember, er turkis og zirkon. Turkis har blitt brukt i smykker gjennom flere tusen år. Steinen skal gi beskyttelse og lykke. Zirkon er et symbol for renhet og integritet. Den skal gi rikdom, visdom og ære.
minimalia